Werknemer of zelfstandig?

Er zijn twee soorten arbeiders op de wereld:

Mensen die het zelf doen en een (ruim) inkomen verdienen en mensen die hen helpen dat inkomen te verkrijgen. Waar wilt u bij horen?

Wist u dat de gemiddelde Nederlander die fulltime werkt, de eerste acht maanden van het jaar voor de overheid werkt? Voordat u uw salaris krijgt zijn er al belastingen betaald. Daarna volgen er meer. U werkt voor een ander, de overheid en misschien wel voor de bank om uw hypotheek te betalen… Waar zou u liever wel voor willen werken? Of voor wie? Beseft u, dat als u vier dagen of meer in de week werkt voor een werkgever, dat een ander grotendeels uw leven bepaalt? Bedenkt u eens hoe het zou zijn als u uw eigen werktijden kunt bepalen, niet meer hoeft te werken tot uw 65-ste om van uw vrijheid te genieten, of nooit meer in de file hoeft te staan…

IN LOONDIENST?

Natuurlijk zullen er vele mensen zijn die echt tevreden zijn met hun baan in loondienst. In dit geval is ons aanbod voor een extra inkomen daarnaast ook zeer geschikt. Maar er zijn ook mensen die hun wensen onderdrukken. Misschien doordat men geen betere mogelijkheden ziet of bang is voor het onbekende. Slechts een kleine stap in onze richting kan een hele prettige, ongekende groei en verandering teweegbrengen.

Redenen die men vaak noemt om in loondienst te werken:

  • Een vast contract geeft zekerheid. — Toch  worden er mensen na 20 jaar zomaar ontslagen…
  • Iedere maand je salaris gestort op je rekening. — Wat houdt u hiervan over? Hoe hard groeit dit salaris? Bouwt u iets op voor uzelf?  Ja, als je met pensioen gaat mag je daar over beschikken…
  • Een prettige werksfeer en fijne collega’s. — Wat als de sfeer eens niet prettig is? Met stress naar uw werk? Zou het niet fijn zijn als u uw eigen collega’s kon kiezen?
  • Persoonlijke ontwikkeling; je kunt van je werk leren en erdoor groeien. — Komen uw vaardigheden, talenten en creativiteit echt tot zijn recht? Krijgt u voldoende ruimte? Zou u niet meer leren als u het zelf zou doen? Heeft u niet veel meer kwaliteiten in u?
  • Hoe zit het met de persoonlijke waardering?  — Er heerst zeer veel onderwaardering voor werknemers. Het salaris is voor de werkgever de waardering, maar persoonlijke waardering ontbreekt vaak. Ieder mens heeft erkenning nodig.
  • Hoeveel vrije dagen heeft u? Hoe vaak kunt u op vakantie? Een ander bepaalt hoeveel en wanneer u vrije tijd heeft en wanneer u op vakantie kunt. Hoe zou het zijn als u dat geheel zelf kunt bepalen? Met behoudt van inkomsten?